zondag 10 september 2017

Dag 15: Flying home

En dan zit het er na twee weken ineens op. Moeten we alle spullen weer in de koffer stampen, de vuile was en de nieuwe souvenirs. Net als vertrekken voelt dat toch altijd een beetje raar. Zeker nu we net gewend waren geraakt aan 'wonen in Calgary'. Want wat heeft onze gastvrouw ons geweldig ontvangen en verwend. Zo leuk om alle verhalen te horen over het leven hier. Dat is zo'n andere invalshoek dan degene die je als toerist meekrijgt.

Vanmorgen hebben we nog een korte tour downtown gedaan. Zonder de kantoordrukte van de werkdag was rustig op zaterdagochtend, maar leuk om even rond te kijken. Het zicht was wel iets beter na de dichte rook van de laatste dagen maar de bergen kregen we niet te zien op het uitzichtdeck van Calgary Tower. Wel kregen we een aardig overzicht van het centrum en dan vooral Stephen Avenue, een autovrije straat met veel winkeltjes en horeca. Deze zijn gevestigd in oude panden van banken en bedrijven waarmee het hier ooit begonnen is. Op het Olympic Plaza waren ze iets met muziek aan het opbouwen, maar het was mij niet duidelijk waartoe het moest leiden. Een leuke wandeling tussen de eerste herfstkleuren.

Na een kop soep en thee namen we afscheid van Trudy onze perfecte Calgary host! Die heeft tijd gemaakt voor ons tussen alle drukke bezigheden met kinderen, kleinkinderen en vriendinnen in.

Over de ringweg (Stoney Trail) rijden we onze laatste kilometer in de Mitsubishi RVR die we na iets meer dan 2000 kilometer in de garage mogen achterlaten. Incheck en Security gaan lekker vlot op dit mooi en niet al te drukke vliegveld, zodat we nog even wat tijd over hebben voor we 8 uur opgevouwen mogen gaan zitten in een KLM-stoel. Dat het en gloednieuwe Boeing 787-9 Dreamliner is verzachtte het leed dat vliegen heet enigzins. Toch iets stiller toestel en fraaie grote beeldschermen. En snel, want een uur voor de geplande 8.05 uur stonden we al aan de gate op Schiphol. De koffers lieten wat lang op zich wachten, maar dat maakte achteraf niet uit. We hadden in Leiden de eerste bus en net iets na 9 uur duizelden we ons huis in.

We kunnen terugkijken op 15 prachtige dagen in een fascinerend land. Hebben veel gezien en gedaan met grote variatie in natuur en cultuur. Van het wereldse Vancouver naar het chique Whistler naar de armoedige indianenreservaten in slechts een paar dagen. De majestueuze nationale parken en een zeer gezellig slot bij familie in Calgary. Gelukkig hebben we veel foto's, filmpjes en dit verslag om daar allemaal later nog eens op terug te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten